Vetblusser

Vetblussers zijn geschikt voor het blussen van frituurbranden

Het is van belang dat u kunt vertrouwen op veiligheidsproducten. Vetblussers zijn veiligheidsproducten en die moeten functioneren op het moment dat u ze nodig heeft. Het is daarom van groot belang dat deze producten aan bepaalde eisen voldoen. 

Voor het gebruik van brandblussers geldt dat deze snel beschikbaar en gebruiksklaar zijn. Ook moeten ze geschikt zijn voor het type brand dat verwacht kan worden bij de omgeving waar de brandblusser gebruikt gaat worden.

Voor het veilig blussen van een frituurbrand adviseren wij een vetblusser. Frituurbranden kunnen ontstaan bij het bakken van oliebollen, friet, kroketten, loempia’s, etc. Een vetbrandblusser wordt aangeduid met het volgende pictogram.Maar hoe herkent u een goed product en welke eisen gelden er nu eigenlijk? Voor de consument is het vaak erg lastig een goed product te herkennen. Daarom hebben wij voor u een overzicht gemaakt van goede vetblussers. VEBON heeft dit vastgesteld, omdat de leveranciers van deze vetblussers een certificaat en/of een testrapport ter beschikking hebben gesteld aan VEBON.


In het menu leest u meer over de volgende onderwerpen:

Brandklassen bij brandblussers

Voor de effectieve bestrijding van een brand, moet u weten welk materiaal er brandt, want de stof die brandt, bepaalt welk blusmiddel het meest geschikt is. Branden kunnen worden ingedeeld in brandklassen A,B,C,D, en F. Elke brandklasse wordt aangegeven met een pictogram en een letter en voor elke brandklasse zijn blusmiddelen meer of minder geschikt. Deze informatie ziet u weergegeven in onderstaande tabel.

De symbolen voor de brandklassen vindt u op alle goedgekeurde brandblussers, waarmee u kunt zien waarvoor het blusmiddel kan worden ingezet.